ŽUPANIJSKA KARATE LIGA 2018/2019

26.11.2018. 09:43


Odličan nastup lošinjskih natjecatelja u 1 kolu županijske lige. U svojim kategorijama kao favoriti za osvajanjem lige sa velikim brojem pobjeda nametnuli su se Ema ( 5 ) i Josip Jurković ( 3 ) Leon Brčić ( 4 )i Nikola Đuzel ( 4 ).Antea Mandić sigurna je za jednu od medalja.Još su nastupili Lana Klićković, Lucija Đurić i po prvi puta na natjecanju Gabrijela Šimenić.
Natjecanje je održano u velikoj sportskoj dvorani na Zametu u Rijeci..

Pročitaj više...

OBAVIJEST

03.09.2018. 16:15

REDOVNI TRENINZI POČINJU U SRIJEDU U 17.30 h

SVE INFORMACIJE ZA ZAINTERESIRANE U VEZI UPISA U KLUB SVAKE SRIJEDE I PETKA

OD 18.00 - 19.00h U SPORTSKOJ DVORANI......DOBRO DOŠLI !!!

Pročitaj više...

ŽELITE SE BAVITI KARATE SPORTOM ILI KARATE VJEŠTINOM

02.09.2018. 12:11

 

 KARATE KLUB LOŠINJ JE VAŠ PRAVI IZBOR. ZAŠTO?

 •   jer je klub dobitnik nagrade Grada Malog Lošinja i ostalih brojnih visokih priznanja
 •   jer su treneri kluba za svoj rad dobitnici Gradskih, Županijskih i Državnih (HKS) nagrada
 •  jer je višestruko proglašavan najboljim sportskim klubom Lošinja,
 •   jer je najtrofejniji sportski klub Lošinja ( sa višestrukim prvacima Županije, Regije i Hrvatske u   pojedinačnim i ekipnim disciplinama kata i borbi
 •  jer su natjecatelji kluba višestruko nastupali na Svjetskim i Europskim prvenstvima, Svjetskim kupovima
 •   jer je u povijesti dao najviše članova sportaša u reprezentaciji Hrvatske( 13 )
 •   jer je u dosadašnjem radu najmasovniji klub Lošinja( preko 1500 članova)
 •   jer su natjecatelji kluba osvojili na stotine i stotine medalja na mnogobrojnim natjecanjima
 •   jer je u klubu trenirao najveći broj žena od svih sportskih klubova Lošinja, 
 •   jer su u klubu stručni i obrazovani treneri visokih karate zvanja
 •   jer je izvrsna atmosfera na treninzima

 AKO  SE ODLUČITE, MOŽETE SE UPISATI U

 •  KARATE ŠKOLU
 •  PREDNATJECATELJSKU GRUPU
 •  NATJECATELJSKU GRUPU 
 •  SHOTOKAN KARATE
 •  WORKOUT GRUPU ZA STARIJE 

DOĐITE, TRENIRAJTE, REKREIRAJTE SE, BUDITE ZADOVOLJNI, DOBRODOŠLI !!

Pročitaj više...

U SUSRET UPISIMA U KARATE ŠKOLU ( 5 )

02.09.2018. 10:24

 
 
KOLIKO DUGO TREBA VJEŽBATI DA BI SE POSTALO MAJSTOROM KARATEA?
 
Majstor karatea ne postaje se preko noći. To je dug i mukotrpan put pun odricanja, dugog i napornog vježbanja, ponavljanja po tisuću puta karate tehnika, uspona i padova, osobnih kriza (kada treniraš nekoliko godina i misliš da ništa nisi naučio, da ti sve slabo ide, ne vidiš svoj napredak ). No karatist ne bi smio puno o tome razmišljati. Vjerujući potpuno u svoga trenera i izabranog cilja da se postane karate majstororm, sve se krize mogu uspješno riješiti na svoje zadovoljstvo, a nakon prebrođenih kriza redovito se javlja još veća želja za napretkom i dostizanjem majstorskoga zvanja.Danas se redovitim i upornim treninzima zvanje majstora karatea može postići nakon pet do sedam godina rada, ovisno o školi karatea koju određena osoba pohađa, o znanju i iskustvu trenera koji dodjeljuje nekome majstorsko zvanje.
Jednom sam negdje pročitao: "ONAJ TKO VIDI CILJ, NE MOŽE DA IZGUBI PUT ". Vjerujem da to vrijedi i za karate-do. Karatist mora učiti ne misleći na materijalni cilj, ili na kakav konkretni interes, osim želje da nauči što više o samome sebi. Na tom putu, tijekom tog procesa karatist će napredovati prema cilju koji možda nije bio njegov prvotni cilj, ali je nezaobilazan ako je dobro vođen i ako se iskreno suočava sa samim sobom na svakom treningu. Da biste postali dobar majstor, morate vježbati i usavršavati se cijeli život.

Pročitaj više...

U SUSRET UPISIMA U KARATE ŠKOLU (4)

01.09.2018. 13:53
 
 
ŠTO DOBIVATE VJEŽBAJUĆI KARATE?
 
Vježbajući karate podižete svoju fizičku pripremu na viši stupanj, a da bi se to postiglo potrebno je da se radi na uvježbavanju tehnike karatea, vježbama snage, usavršavanju brzine i poboljšanju izdržljivosti. U vježbanju karatea važna je i psihička priprema koja se sastoji od postizanja opuštenosti i razvijanja koncentracije. Nakon višegodišnjega marljiva vježbanja svaki karatist postiže potpunu spremnost koja se sastoji od fizičke i psihičke pripreme. Vježbajući karate usvajate karate načela i postižete izraženiju univerzalnost, tj. prilagodljiviji ste na neke druge tjelesne aktivnosti, što znači da će te se lako, bez većih teškoća, prilagoditi bilo kojem drugom sportu. Važno je istaknuti da djeca mlađe dobi trening karatea ponajprije trebaju kao igru, zabavu, druženje s vršnjacima, no s godinama treninga i starijom dobi počinju misliti o karateu kao sportu i kao vještini samoobrane, uglavnom sasvim suprotno nego dotad. U starijoj dobi svaki karatist koji postigne majstorsko zvanje, ima izgrađeno vlastito mišljenje o karateu, pa se tako i postavlja prema njemu.
Karate je takav oblik vježbanja kojim vježbač usavršava sve pokrete tijela, bilo da se radi o izvijanju, preskakanju, održavanju ravnoteže, fleksibilnosti itd. Vježbanje karatea obuhvaća sve dijelove tijela i sve mišiće. Ono zato unapređuje zdravo držanje tijela; mnoga djeca koja vježbaju karate uspijevaju ispraviti neke svoje mane (bezvoljnost, loše držanje tijela, neaktivnost, neusklađenost pokreta i tako dalje ).
I zato svi koji su vježbali karate nekoliko godina, pa i oni koji su položili za karate majstore i prestali su sa vježbanjem te bacili godine treninga u "vjetar", nisu shvatili ono najbitnije: Karate-do je zdravi način života i razmišljanja koji predstavlja kontinuirani trening cijeli život.

 

 

Pročitaj više...

Arhiva vijesti