BARJEKTAREVIĆ RAMIZ - ŠKIJA

05.05.2015. 14:32

originalno pismo osnivača i prvog trenera karate kluba Akademac povodom promocije knjige "Karate na Lošinju".


Maksimalan pozdrav iz seher Sarajeva KJAI.

Dragi Gabore, legendo, enciklopedijo karatea,moj ponos,uvijek sam znao da si veliki sportaš i karatista, a sad nakon gotovo pola vijeka vidim da si ljudska gromada što sam uvijek u tebi prepoznavao.
Čestitam da si najljepše trenutke rađanja,razvoja i afirmacije karatea Lošinja sistematizovao istinito u knjizi. Čudi me da posvećujes pažnju izgleda i izivciras se za ljude koji su eppizodno prilikom liječenja koristili moju naklonjenost , uživali u akademskom ambijentu dvorane Lošinj i da umjesto Bajrektarevicu,Gaboru,Kajkari i mnogim drugim majstorima kažu hvala bez. ikakvog razloga i neukusno pokušavaju da se ubace u istoriju mukotrpnog razvoja karatea u Lošinju. 
Za aranžman oko knjige žao mi je što nisam dao doprinos,ali ne sumnjam da to nije briljantno urađeno. 
Ponavljam da me je životni put i ruka Stvoritelja provela ka zatvaranju kruznice u Sarajevu. Ja sam uvijek dušom i srcem bio i ostao karatista,ne kompleksar nego onakav kakav vas je obucio i kakvog ste me doživljavali. Tvoj mail čitam uz bosansku kahvu dok kroz Titovu ulicu kraj BBI u centru Sarajeva žestoki momci propuhavaju bmw motore. Baš kao i moji sampioni što su temeljito i potpuno prepoznatljivo savladali lijepi izvorni karate prociscavan svake godine na seminaru kod dr jorge i kazea što sam vam direktno prenosio,a vidim vi ste još bolje nastavili. Ganjam riječi kojima bi iskazao zahvalnost a neizmjerljivo je koliko si me obradovao. Vi ste moji poletarci mladi majstori koji su već nakon dvije godine treninga bili prepoznatljivi u regionalnom i republičkom takmicenju.
Naravno da je karate 79 u Lošinju bio dogadjaj i malo širi značaj. Hvala vam kad ste to održali.
Znate da je moja prva pjesma Sarajevo ljubavi moja,a druga je Mali Lošinj moja takođe velika ljubav. Svim građanima u Lošinju i iz Lošinja upućujem moje iskrene pozdrave,maksimalne želje i nezaboravnu zahvalnost gdje su mi dali sve,malu salu smo uvijek imali na raspolaganju,bazene u hotelima,dakle sve sam imao uslove da napravimo dobru školu,dobre kadrove i dobar temelj za karate.
Najbitnije da smo napravili dobre ljude.
Sad sam u nekim porodicnim projektima ali planiram doći da obidjem moj Lošinj, moju braće karatiste,moje iskrene prijatelje.
Kjai
P.s. moli. Te zaboravio sam prošli put uputiti pozdrave tvojoj gospođi, maloj raji,mami i tati ako su živi, Rezu mi pozdravi.
Ramiz

 

 

Arhiva vijesti